Esprit tekent Convenant Duurzame Kleding en Textiel

24 april 2018
logo

Esprit tekent het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Esprit is een internationale modeketen die actief is in 40 landen. In Nederland heeft het bedrijf zo’n 50 filialen.

Deelname door Duits-Nederlandse samenwerking

Het is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van het zogenaamde ‘geassocieerd lidmaatschap’ tussen het Nederlandse en Duitse initiatief om de internationale kledingketen te verduurzamen. Eind januari werd deze samenwerking tussen het Duitse en Nederlandse initiatief ondertekend. Met de ondertekening door Esprit krijgt de internationale samenwerking verder vorm. 

Convenant

Convenanten voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO-convenanten) zijn een samenwerking tussen bedrijven, overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties. Het Convenant Duurzame Kleding en Textiel wordt gefaciliteerd door de SER en is de Nederlandse aanpak van de OESO-richtlijnen voor internationaal verantwoord ondernemen.

Betrokken bij het convenant zijn

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.